Casa Paladin grupės vyno darykla įkurta 1962 m. Motta di Livenza mieste netoli Treviso. Šiame Veneto regione Paladin užmezgė glaudų bendradarbiavimą su Valpolicella vynuogių augintojais. Šiam vynui pagaminti naudojamos prieš tai fermentuotų vynų vynuogių “Valpolicella” ir “Amarone” odelės ir mielių likučiai. Po pirmosios maceracijos su odelėmis, reguliari „Valpolicella“ misa antrą kartą maceruojama kartu su „Amarone“ vynuogių išspaudomis ir paliekamos apie 15 – 20 dienų. Tada “Ripasso” mišinys 18 mėnesių bręsta didelėse Slovėniško ąžuolo statinėse - optimaliai brandai pasiekti. Toks vyno gamybos metodas suteikia papildomo sodrumo, kompleksiškumo, todėl dažnai “Ripasso" vynas vadinamas mažąja “Amarone“.
Pilnas, rafinuotas, turtingas, kvapnus, prieskoniškas, salsvai aksominių taninų, subalansuoto kūno su ilgai išliekančiu poskoniu vynas. Pasižymi juodųjų serbentų, gervuogių, slyvų, prieskonių, džiovintų gėlių, žolelių, šokolado, dūmo, skrudintų migdolų riešutų, miško paklotės kvapais.
Komentarai