Cherry Brandy – tai istorinė vyšnių likerio kategorija. Kažkada maišytas tik su brendžiu, šiandien likeris gaminamas naudojant iš įvairių augalinių kultūrų distiliuotą spiritą. Pakruojo dvaro Spirito Varykloje gaivias vyšnių sultis maišome su grūdiniu spiritu. Saldumą likeriui suteikia rudas, demerara cukrašvendrių cukrus.
Šio gėrimo centrinė ašis – saldžiarūgštės vyšnios, kurių skonį papildėme šio tipo gėrimams neįprastais antpilais. Čili pipirai atskleidžia vyšnių kauliukų pusę, tuo tarpu žvaigždiniai anyžiai gėrimui suteikia kompleksiškumo bei išryškina vyšnių saldžiarūgštę pusę. Vyšnių likeris paprastai geriamas grynas, tačiau gali tapti ir „Cherry Espresso Martini“ kokteilio dalimi.
Šis gėrimas rekomenduojamas kaip puiki dovana ar suvenyras iš Lietuvos.
Komentarai