Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

CAVA gamybos apribojimai tęsiasi

2021-07-28

Covid-19 virusas nepralenkė ir vyno gamybos. Kelionių ribojimai, svetingumo ir restoranų verslo stabdymas neribotam laikui, padarė įtaką pasaulinei vyno rinkai. Dėl to jau antrus metus iš eilės „Cava D.O.“ reguliavimo tarnyba patvirtina laikinus gamybos apribojimus. Reguliavimo tarnybos pirmininkas Javier Pages pareiškė, jog dar nėra tinkamų sąlygų grįžti prie įprastinio 12 tūkst. kg., derliaus nuėmimo. Todėl 2020 metais vyndariams buvo leista iš 1 hektaro nuimti 10 tūkst. kg., vynuogių derliaus, o 2021 metais – 11 tūkst. kg.

 

CAVA gamina daugiau kaip 6 800 vyndarių, kurių bendras vynuogynų plotas sudaro 38 tūkst. hektarų. CAVA putojantis vynas gaminamas tokiu pat tradiciniu metodu, kaip šampanas, o šiai dienai CAVA, po šampano, užima antrąją vietą pasaulyje tarp putojančių vynų.

Cava vynuogynai

 

CAVA yra labai universali derinti su maistu, todėl puikiai tinka su įvairiais vasariškais patiekalais bei užkandžiais.

 

Keletas idėjų:

 
• Artišokai ir šparagai
Sudėtingai su vynu derinamos daržovės, tačiau CAVA nekelia jokių problemų;
• Sūris
Ypatingai avių pieno sūriai. Gran reserva CAVA yra tinkama su brandintais sūriais, tokiais kaip „Manchego“ ar parmezanas;
• Keptas maistas
Viskas, kas yra apskrudę ir trašku, puikiai dera su burbuliukais;
• Salotos
Dėl santykinio sausumo CAVA ypač gerai dera su salotomis, kuriose yra vaisių, tokių kaip vynuogės, obuoliai ar apelsinai;
• Jūros gėrybės
Nuo ančiuvių iki jūros gėrybių troškinių. Ypač riebi žuvis puikiai dera su CAVA, nes švarūs burbuliukai lengvai nuplauna riebalinį sluoksnį atverdama skonių pasaulį.

Užkandžiai prie Cava vyno

« Atgal
  Kraunama...