Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

Atsinaujinusi Famiglia Cotarella vyninė!

2021-05-26

Ši vyninė per pastaruosius 5-erius metus padarė didžiulį kokybinį šuolį. Kadangi teko degustuoti šios vyninės vynus tada ir dabar - galime tik patvirtinti, jog kokybės pokytis nustebino. Įvertinkite patys vieno iš žymiausių Italijos vyndarių Riccardo Cotarella tobulumo ieškojimo rezultatus – mūsų asortimente trys nauji raudonieji vynai bei du baltieji vynai.

Siūlome iš arčiau susipažinti su Famiglia Cotarella vynine ir jos vynais: https://www.vynoguru.lt/lt/famiglia-cotarella.html.

Famiglia Cotarella vynai

 

Istorija

Ryšys tarp Cotarella šeimos ir vyno prasidėjo dar 1960 metais, kai du vynuogininkai, Antonio ir Domencino nusprendė pasistatyti pirmąją vyninę, savo asmeniniam vyno gaminimui.

1979 metais vyninė prasiplėtė ir Domenico sūnūs, Renzo bei Riccardo įsteigė Falesco vyninę. 1998 metais buvo pagamintas Vitiano vynas, kuris tapo vienas geriausių raudonų vynų Italijoje, o JAV vyno kritikas Robertas Parkeris pasakė, kad niekas negamina geresnio Merlot Italijoje nei Riccardo Cotarella.

2017 metais Riccardo ir Renzo dukros, Dominga, Marta ir Enrica, oficialiai perėmė vyninės valdymą. Norėdamos išpopuliarinti ne tik gimtąjį regioną, bet ir šeimos vardą, nusprendė istorinį Falesco pavadinimą pakeisti į Famiglia Cotarella.

Cotarella šeima

 

Logotipo reikšmė

Kairėje esantis ženklas simbolizuoja Aristotelio pradinių elementų schemą, kurioje gamta atstovauja visumą ir yra pagrindas, iš kurio viskas yra sukurta. Ši schema tapo įkvėpimu dukroms, todėl įtraukdamos šią schemą į logotipą jos nori iškomunikuoti, kad jei tobulumas gali būti pasiekiamas sujungus visus skirtingus elementus, reiškia, kad tarp ugnies, vandens, oro ir žemės yra ryšys, kuris gali sukurti tobulą pusiausvyrą.

Dešinėje yra originalus vyninės pradininko Domenico parašas, kuris reprezentuoja Cotarella šeimos vyninės šaknis, nuo ko viskas prasidėjo.

Cotarella parašasFamiglia Cotarella logo

 

Daugiau apie vyninę: www.famigliacotarella.it

  

Balti vynai

  • Falesco LE POGGERE Est! Est!! Est!!! Di montefiascone DOP – vynas su įdomia istorija, kuri vyko 1111 metais, kai Henris V keliavo per Montefiascone į Romą, kur jį ketino vainikuoti popiežiumi. Kartu su karaliaus palyda keliavo ir itin vyną mėgstantis vyrukas Johannas Defukas, su kuriuo Henris V susitarė vertinti ragaujamus vynus užrašydami ant durų „EST!” (raidžių reikšmė – čia yra gero vyno!). Paragavę šio vyno, jie liko tokie sužavėti, kad ant durų parašė EST! EST! EST!, o Defukas savo viešnagę pratesė ilgesniam laikui. Prieš mirtį, Defukas savo valia atidavė miestui 24 000 kronų, kad parodytų dėkingumą ir kartu prašydamas, jog per kiekvienas metines ant jo kapo būtų pilamas išskirtinis vynas.
  • Falesco VITIANO Bianco Umbria IGP – intensyvaus tropinių ir citrusinių vaisių kvapo bei skonio vynas.

 

Raudoni vynai

  • Falesco LE POGGERE Rosso Lazio IGP – puikus kainos ir kokybės santykio raudonas itališkas vynas klasikos mėgėjams.
  • Falesco VITIANO Rosso Umbria IGP – didelio pripažinimo sulaukęs ir tapęs geriausiai parduodamu, tuomet buvusios Falesco vyninės, raudonuoju vynu.
  • Falesco TELLUS Syrah Lazio IGP – ilgą laiką Jūsų pamėgtas puikios kainos ir kokybės santykio vynas, kuris yra ir magnum (1,5 l) dydžio.
  • Famiglia Cotarella MONTIANO Lazio IGP – nuo pat šio vyno pagaminimo pradžios jis buvo vertinamas, kaip vienas iš novatoriškiausių Italijos raudonųjų vynų. Ir pats vyno kritikas Robertas Parkeris (The Wine Advocate) šį vyną įvertino net 95 balais.
  • Famiglia Cotarella LE MACIOCHE Brunello Di Montalcino DOCG – 3 metus brandintas ąžuole, išskirtinis ir vienas iš labiausiai vertinamų Brunello Italijos vynų.
  • Famiglia Cotarella OGRA Syrah Lazio IGP – 18 mėnesių ąžuole brandintas vynas, kurį Robertas Parkeris taip pat įvertino 95 balais.

 

« Atgal
  Kraunama...