Pagamintas iš rečiausių ir geriausių romų, brandintų nuo 10 iki 30 metų.
"Mount Gay 1703 Master Cask Select" - tai "Mount Gay" rečiausių ir geriausių viengubos ir dvigubos distiliacijos romų mišinys iš seniausių kalnų Gajų rezervatų. 1703 Master Cask Select - romas, kurio mišiniui "Master Blender” Allen Smith atrinko iš 55 statinių skirtingus distiliatus, brandintus ąžuolo statinėse nuo 10 iki 30 metų. Kiekvienais metais "1703 Master Select" yra šiek tiek skirtingas ir atspindi "Master Blender" asmeninę interpretaciją, kuomet išryškinami charakteringi tų metų mišiniams smulkūs, bet itin svarbūs, skonio ir aromato niuansai. Atsižvelgiant į didžiulę paklausą ir trūkumą itin senų statinių "Mount Gay", bendrovė kasmet išleidžia tik vieną "1703 Master Select" partiją.
„Mount Gay Rum” – seniausias romas, kuris 1703 metais paminėtas rašytiniuose šaltiniuose. Ir gaminamas nepertraukiamai nuo 1700 Barbadoso saloje iki šių dienų. Romas pavadintas sero John Gay garbei. Mount Gay Distillerries turi daugiau nei 300 metų žinių, patirties romo gamybos. Kiekvienas iš kompleksiškų ir sudėtingų romo skonių buvo pagaminti iš natūralių Barbados ingredientų ir daugelio distiliavimo meistrų kartų sukauptų žinių pagrindu kaip maišyti, distiliuoti ir brandinti.
Romo gamyboje naudojamas itin tyras vietinis salos vanduo (Barbadoso salą sudaro koralinis kalkakmenis, porinis akmuo, kurie veikia kaip natūralus filtras giliai po sala esančiam požeminiam vandeniui. Šis vanduo vėliau filtruojamas dar tris kartus, todėl gaunamas švariausias vanduo), taip pat naudojama cukranendrių melasa (Barbadosų cukrus yra vienas geriausių pasaulyje, pagamintas iš išskirtinės melasos. XVIII a. Barbadoso melasa tapo vadinama "Juodojo auksu") ir nepertaukiama dviguba distiliacija tradiciniuose variniuose induose. Vėliau papildomai dar kurį laiko tarpą brandinama ex burbono ąžuolo statinėse
Komentarai