Gana blyški aukso spalva skiriasi nuo šiaudinių tonų spalvomis tviskančių sausųjų Šampanės stebuklų. Taurėje nenutrūkstamai kylantys smulkūs burbulėliai paskleidžia egzotiškų tropinių vaisių kvapą. Grietinėlės, saldumo bei gaivumo natos maiste tik paryškins šio šampano kokybę. Reikėtų vengti kartumo natų, vietoje to pabrėžiant saldžiai rūgščius akcentus padažuose, imbiero bei paprikos natas prieskonių gardinime.
Derlius nuimtas tik rankomis, nes putojančiam vynui gaminti skirtos uogos privalo būti nepažeistos, kad sulčių nepaveiktų oras.
Moët & Chandon Nectar Imperial gaminamas tik gero derliaus metais. Butelių viduje vykstanti antroji fermentacija skatina vyną putoti bei visiškai pakeičia jo skonį. Per ketverius metus mielių nuosėdų sluoksnis vynui suteikia duonos skrebučių skonį. Po to, kai mielių nuosėdos sukoncentruojamos greta kamščio vyksta jų pašalinimo procesas. Atsargiai patalpinus butelio kaklelį į peršaldytą druskos tirpalą, nuosėdos butelio viduje sušąla į ledą. Jas pašalinus, lieka tik užkimšti butelį įprastu kamščiu.
Šis šampanas buvo brandinamas kontakte su nuosėdomis net 4 metus.
Geriausiai šiam putojančiam vynui tinka fleitos formos 200 - 250 ml talpos taurė.
Derinant su maistu nesvarbu ar tai bus paukštiena, ar balta žuvis – saldus padažas tiks geriausiai. Prie Moët & Chandon Nectar Imperial derinkite saldžiai paruoštas kepenėles arba sūrį su mėlynuoju pelėsiu.
Komentarai