Derlius nuimtas tik rankomis, nes putojančiam vynui gaminti skirtos uogos privalo būti nepažeistos, kad sulčių nepaveiktų oras.
Moet & Chandon Brut Imperial šampanas gaminamas tik gero derliaus metais. Butelių viduje vykstanti antroji fermentacija skatina vyną putoti bei visiškai pakeičia jo skonį. Per ketverius metus mielių nuosėdų sluoksnis vynui suteikia duonos skrebučių skonį. Po to, kai mielių nuosėdos sukoncentruojamos greta kamščio vyksta jų pašalinimo procesas. Atsargiai patalpinus butelio kaklelį į peršaldytą druskos tirpalą, nuosėdos butelio viduje sušąla į ledą. Jas pašalinus, lieka tik užkimšti butelį įprastu kamščiu.
Šis šampanas buvo brandinamas kontakte su nuosėdomis net 4 metus.
Geriausiai šiam putojančiam vynui tinka fleitos formos 200 - 250 ml talpos taurė.
Pateikimo temperatūra 8-10 °C.
Komentarai