Raudonasis sausas vynuogių vynas gaminamas naudojant garsųjį appassimento (dalinio vynuogių džiovinimo) metodą. Džiūdamos vynuogės praranda apie 40% savo masės ir taip pasiekia didesnę cukraus koncentraciją. „Botrytis“ arba kitaip „kilnusis puvinys“, dažnai simbolizuojantis kokybę, pasireiškia tik Corvina vynuogėms. Tuo tarpu oselete vynuogės suteikia vynui taninų ir intensyvesnę spalvą. 38 - 40 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse bei 6 mėn. butelyje, įgyja sodrų vyšnių ir slyvų aromatą, švelnų, saldžiųjų vyšnių bei mėlynių skonį. Ilgai trunkantis poskonis. Rūsyje galima išlaikyti iki 30–35 metų.
Gaminamas iš 70% Corvina, 15% Rondinella, 10% Oseleta ir 5% Molinara vynuogių.
„Masi” vyninės istorija atspindi Venecijos regiono, tiksliau Veronos apylinkių, vynininkystę. Kompanijos pavadinimas kilęs nuo nedidelio slėnio Vaio del Masi, kurį XVIII-o amžiaus pabaigoje įsigijo Boscaini šeima. Šiandien vyninei priklauso vyndarystės ūkis Valpoličeloje, anksčiau priklausęs garsaus poeto Dantės palikuonims, bei vynuogynai Toskanoje ir tolimojoje Argentinoje.
„Masi Agricola“ – tai įmonė nebijanti puoselėti vyndarystės tradicijas ir jas pritaikyti nuolat kintančioje aplinkoje. Masi vynas pelnė tarptautinį vyno ekspertų pripažinimą ir dažnai yra įvardinamas kaip Veneto regiono vynų etalonas.
Komentarai