Tai originalus Veneto regiono raudonasis vynas, gaminamas nuo 1964 m. Vyno gamyboje naudojamas dvigubos fermentacijos metodas, kuomet antroje stadijoje vynas maišomas su padžiovintomis netraiškytomis vynuogėmis. Brandinamas 22 mėnesius ąžuolo statinėse. Būdinga tamsi rubino spalva, ryškūs prinokusių vaisių aromatai, dominuoja razinų ir cinamono prieskonis. Šviežia rūgštis su švelniais taninais sąlygoja subalansuotą skonį. Rūsyje galima išlaikyti apie 15–20 metų.
Gaminamas iš 70% Corvina, 25% Rondinella ir 5% Molinara vynuogių.
Dera su patiekalais iš makaronų, raudonos keptos mėsos, taip pat su brandžiais sūriais.
„Masi” vyninės istorija atspindi Venecijos regiono, tiksliau Veronos apylinkių, vynininkystę. Kompanijos pavadinimas kilęs nuo nedidelio slėnio Vaio del Masi, kurį XVIII-o amžiaus pabaigoje įsigijo Boscaini šeima. Šiandien vyninei priklauso vyndarystės ūkis Valpoličeloje, anksčiau priklausęs garsaus poeto Dantės palikuonims, bei vynuogynai Toskanoje ir tolimojoje Argentinoje.
„Masi Agricola“ – tai įmonė nebijanti puoselėti vyndarystės tradicijas ir jas pritaikyti nuolat kintančioje aplinkoje. Masi vynas pelnė tarptautinį vyno ekspertų pripažinimą ir dažnai yra įvardinamas kaip Veneto regiono vynų etalonas.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Pirkėjų vertinimai
- Lina (2022-06-15)
-
- Zivile (2022-01-17)
-
- Paulius (2021-08-03)
-
Komentarai