Vienas iš nedaugelio 100 balų įvertintų gėrimų.
1912 m. Edouardas Martellis norėdamas, kad šeimos tradicija gyvuotų, sukūrė konjaką „Cordon Bleu”, kuris šiandien laikomas išties puikaus konjako etalonu. Jis gaunamas rūpestingai sumaišius daugiau nei 150 rūšių vynuogių spirito, ir jo švelnus sodrus skonis įkūnija klasikinį konjako „Martell” skonį.
Konjaką „Martell” ypač vertina gėlėmis dvelkiančio subtilaus ir elegantiško skonio konjako mėgėjai.
Konjako „Martell” savitumą lemia specifinis dvigubo distiliavimo būdas ir tradiciniai Šarentės regione naudojami svogūno formos distiliatoriai, kuriais distiliuojamas vynuogių spiritas.
Vynuogės, iš kurių gaminamas spiritas, auginamos keturiuose geriausiuose Šarentės regiono subregionuose: Didžiojoje Šampanėje, Mažojoje Šampanėje, Borderi ir Fin Bua.
Baigtas distiliuoti vynuogių spiritas brandinamas sandėliuose laikomose ąžuolinėse statinėse. Statinėms gaminti konjako namai „Martell” naudoja Tronsė girioje augančių ąžuolų medieną, kuri konjakui „Martell” suteikia jo skonio subtilumą lemiančių švelnių taninų.
Bręsdamas vynuogių spiritas įgauna gintaro spalvą ir ypatingą aromatą. Vynuogių spiritas atrenkamas ir maišomas itin kruopščiai, kad konjako „Martell” skonis bei kokybė būtų ypatingi ir nekistų metų metus. Šių konjako namų pagamintas konjakas – savitas skirtingais metais ir skirtinguose subregionuose užaugintų vynuogių spirito mišinys.
Konjako namus „Martell” 1715 m. Šarentės regione įkūrė Jeanas Martellis. Po jo mirties 1753 m. klestintį verslą perėmė jo našlė bei sūnūs Jeanas ir Frédéricas. Iki 1721 m. Konjako namai „Martell” jau buvo eksportavę į Jungtinę Karalystę daugiau nei 200 000 litrų konjako.
Iki 1868 m. konjakas „Martell” jau buvo pasiekęs netgi itin tolimas šalis: Kiniją, Japoniją ir Honkongą.
Komentarai