MARQUÉS DE RISCAL Reserva - vienas iš populiariausių ir žinomiausių Rioja regiono vynų pasaulyje. Vynas gaminamas iš 90 % Tempranillo, 7 % Graciano, 3 % Mazuelo (Carignan) vynuogių, 25 mėnesius brandinamas amerikietiško ąžuolo statinėse, o vėliau dar 12 mėnesių butelyje.
Ragaukite šį vyną su kumpiu, daržovių ir mėsos troškiniais, baltos ir raudonos mėsos kepsniais, ant grotelių keptais patiekalais, taipogi su ne itin ryškaus skonio sūriais.
Patiekimo temperatūra: 16–18 °C.
„Marques de Riscal“ – viena seniausių Alavos Riochoje įsikūrusių vyninių, gyvuojanti nuo 1858 metų bei viena svarbiausių vyninių šio regiono vynų istorijoje. Sunku patikėti, tačiau kiek daugiau nei prieš 150 m. Riochos regiono vynas nepasižymėjo itin gera kokybe, o staigus vietinių vynų kokybės šuolis susijęs būtent su Guillermo Hurtado de Amezaga‘os, markizo de Riscal‘io vardu. Pastarojo užsakymu 1860 m. buvo suprojektuota vyninė su pačia moderniausia to meto įranga, kurioje, pasisamdęs patyrusį prancūzą vyndarį, ėmė gaminti ispanišką vyną remiantis tradiciniais Bordo (Prancūzija) vyndarių metodais. Sėkmė aplankė jau po penkerių metų, kuomet markizo de Riscal‘io vynai buvo pripažinti Bordo regione. Šiuo metu „Marques de Riscal“ tęsia puikios kokybės vynų gamybos tradiciją, garsėja savo reserva stiliaus vynais, o pionieriška vyninės šeimininkų dvasia skatina nuolatos įgyvendinti naujus projektus.
Komentarai