Sodrios rubino spalvos vynas. Slyvų, gervuogių, kitų miško uogų ir net šokolado kvapai būdingi šiam vienuolyne gamintam Chianti vynui. Vaisių skonio.
Šis vynas dera su sodraus skonio italų virtuvės mėsos patiekalais, o taip pat kitais sodriais jautienos, žvėrienos patiekalais bei kietu itališku ar lietuvišku sūriu.
Vynas pagamintas iš Sangiovese 90% bei Cabernet Sauvignon 10% vynuogių. Šiam vynui gaminti skirtas derlius skinamas rugsėjo viduryje. Dalies vyno žaliavos fermentacija vyksta dideliuose ąžuolo kubiluose, vynui suteikiančiuose daugiau spalvos sodrumo, aromato sudėtingumo bei skonio ryškumo. Kita dalis žaliavos fermentuojama plieno talpose. Vyną perpylus į mažas statines vyksta malolaktinė fermentacija, kurios metu aitrią obuolių rūgštį mielės paverčia švelnia pieno rūgštimi. Po malolaktinės fermentacijos prasideda baigiamojo mišinio kūrimas. Šis vynas nėra skaidrinamas ar filtruojamas.
Vynas vienerių bei dvejų metų senumo ąžuolo statinėse brandinamas 14 mėnesių.
Pateikimo temperatūra 18 °C.
Komentarai