Geriausiai prisirpusios vynuogės renkamos rankomis rugsėjį – spalio pradžioje. Atsargiai atskyrus vynuoges nuo kotelių ir išspaudus, pradedama fermentacija, kuriai naudojamos nerūdijančio plieno talpos, išlaikant 25-28ºC temperatūrą. Fermentacijai naudojamos kultūrinės mielės. Po 12-15 dienų trukusios maceracijos vykdoma malolaktinė fermentacija, vėliau 9-12 mėnesių vynas brandinamas 225 l talpos ąžuolo statinėse, po to, palaikant optimalią temperatūrą, buteliuose.
Vyšnių, prieskonių, vanilės aromatas. Nors vynas nebe „jauniklis“, išlaikęs gerą vaisiškumą, gero balanso, su tamsių miško uogų, kavos ir karčiojo šokolado natomis.
Tinka vartoti prie keptos mėsos, žvėrienos, pabrandinto sūrio. Patiekiamas 14-16ºC.
Komentarai