Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

MARANI KONDOLI Saperavi


2017 / 750 ml

Raudonas vynas / Sausas / Vidutinio sunkumo
Vynuogės: Saperavi
Brandintas ąžuolo statinėse: 12 mėn.
Alkoholio kiekis: 14% tūrio
Kamštis: klasikinis

Būsena: Turime

15,00 €
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 14-16 °C.
Rekomenduojama prie: kasdienio maisto, kietųjų sūrių, žvėrienos
Rekomenduojama dekantuoti: 1 val.
Rekomenduojama laikyti butelyje: 3-5 metus

KONDOLI vynuogynų vynas pirmąsyk minimas rašytojo Vakhušti Batonišvili knygoje „Gruzijos gyvenimas“ 1742 metais, kaip  Kachetijos perlas. 


Tam tikra dalis vynuogių pašalinama iš Saperavi vynuogynų prieš prasidedant nokimui – rugpjūčio mėnesį.Taip dirbtinai sumažinamas derliaus kiekis (iki 7 tonų/ha), ir padidinama  likusių uogų kokybė bei koncentracija. Rugsėjo pabaigoje vynuogės surenkamos rankomis į mažas dėžutes ir perrenkamos.  Atsargiai atskyrus vynuoges nuo kotelių ir išspaudus, pradedama fermentacija atvirose 225 l talpos statinėse.  Susidariusi „kepurė“ atsargiai subadoma rankiniu būdu. Po 20 dienų trunkančios maceracijos vynas perpilamas į uždaras ąžuolo statines, kuriose vykdoma malolaktinė fermentacija ir 12 mėnesių trunkantis brandinimas.  Prieš pradedant prekybą, vynas šešis mėnesius brandinamas  buteliuose.


 Tinkamas brandinti 5-6 metus.  Galima patiekti prie keptos mėsos, žvėrienos, brandinto sūrio. Patiekiamas 14-16ºC.  Rekomenduojama dekantuoti valandą prieš patiekiant.

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

Jūs žiūrite: MARANI KONDOLI Saperavi

Prašome įvertinti šią prekę *

  1 žvaigždutė 2 žvaigždutės 3 žvaigždutės 4 žvaigždutės 5 žvaigždutės

Komentarai

  Kraunama...