KONDOLI vynuogynų vynas pirmąsyk minimas rašytojo Vakhušti Batonišvili knygoje „Gruzijos gyvenimas“ 1742 metais, kaip Kachetijos perlas.
Tam tikra dalis vynuogių pašalinama iš Saperavi vynuogynų prieš prasidedant nokimui – rugpjūčio mėnesį.Taip dirbtinai sumažinamas derliaus kiekis (iki 7 tonų/ha), ir padidinama likusių uogų kokybė bei koncentracija. Rugsėjo pabaigoje vynuogės surenkamos rankomis į mažas dėžutes ir perrenkamos. Atsargiai atskyrus vynuoges nuo kotelių ir išspaudus, pradedama fermentacija atvirose 225 l talpos statinėse. Susidariusi „kepurė“ atsargiai subadoma rankiniu būdu. Po 20 dienų trunkančios maceracijos vynas perpilamas į uždaras ąžuolo statines, kuriose vykdoma malolaktinė fermentacija ir 12 mėnesių trunkantis brandinimas. Prieš pradedant prekybą, vynas šešis mėnesius brandinamas buteliuose.
Tinkamas brandinti 5-6 metus. Galima patiekti prie keptos mėsos, žvėrienos, brandinto sūrio. Patiekiamas 14-16ºC. Rekomenduojama dekantuoti valandą prieš patiekiant.
Komentarai