Tai unikalus, pilno skonio, rankų darbo burbonas, pagamintas naudojant seną technologiją. Originaliai, rankomis "užanstpauduotas" kamštis, ant butelio kaklelio užpilant raudoną vašką. Viskis gaminamas mažomis partijomis iki 19 statinaičių. Maker‘s Mark išskirtinumas – vartomos statinės ir klimato suvienodinimas gamybos procese.
Maker‘s Mark brandinamas maždaug šešerius metus, yra išpilstomas ir parduodamas, kai degustatorių komitetas sutinka, kad viskis yra pasirengęs. Maker‘s Mark yra viena iš nedaugelio distilerijų, kurioje statinės yra pasukamos iš viršutinio į apatinį lygį brandinimo sandėliuose. Pasukimo proceso metu išlyginami temperatūros skirtumai. Viršutiniai aukštai yra veikiami didžiausių temperatūros svyravimų per metus, todėl sukant statines užtikrinama, kad visose statinėse burbonas turi tokią pačią kokybę ir skonį.
Maker‘s Mark parduodamas buteliuose, kurie yra sandarinami su raudonu vašku. Maker‘s Mark įkūrėja Marjorie "Margie" Samuels, atkreipė dėmesį į etiketę ir sugalvojo panardinimo į vašką procesą, kuris suteikia buteliui savo skiriamąją išvaizdą. Šis burbonas buvo įvestas į rinką 1959 metais.
Galima vartoti gryną, su ledu arba tradiciniuose burbono kokteiliuose.
Komentarai