Dar vienas, netradicinis Švedijos gamintojų viskis, šį kartą su dūmo skoniu ir aromatu.
MACKMYRA SVENSK RÖK - galėtų būti įdomus dūminių viskių vartotojams. Nors „rūkyto“ viskio vartotojų pajėgos nėra pačios gausiausios, tačiau dažnas šių dienų viskio gamintojas savame produktų kataloge stengiasi turėti "dūminio“ viskio. Škotai, airiai, japonai, indai ir kita didžioji pasaulio viskio gamintojų dalis, grūdus tokio viskio gamybai „rūko“ durpių dūmuose, tuo tarpu Mackmyra, siūlo kitą kelią. MACKMYRA SVENSK RÖK švediško viskio gamyboje naudotas miežių salyklas, kuris buvo džiovinamas vietinio kadagio šakelių dūmuose, šio viskio aromatui ir skoniui suteikia tik švediškam viskiui būdingą "dūmiškumą"
Mackmyra daro šiuolaikinį salyklinį viskį, naudodami vietinius ingredientus. Norint salyklui suteikti "dūmiškumo", Mackmyra miežius džiovina pasitelkdami švediškų durpių bei vietinio kadagio šakelių mišinį. Švediško viskio „pionieriai" nenustoja stebinę pačių atrastomis ir pradėtomis naudoti skandinaviškomis brandinimo technologijomis. Labai dažnai, jie savo viskiui brandinti parenka „nykštukines" 30 litrų talpos statines, ar statines, kuriose buvo brandinamas miško uogų vynas, ar iki užpildymo viskiu buvo laikomos kavos pupelės bei kiti viskio pramonėje iki tol nenaudoti dalykai.
Nemažiau svarbu ir tai, jog didelė dalis produkcijos brandinama nedidelės talpos naujose statinėse, kurios gaminamos naudojant švedišką ąžuolą, augantį Visingsö saloje. Visa tai sudėjus kartu, sukuriamas naujos rūšies švediškas salyklinis viskis.
Komentarai