Žymios vyninės LLOPART prestižinis CORPINNAT putojantis vynas iš rankomis skintų ekologiškų vynuogių, išaugintų Can Llopart de Subirats vynuogyne, brandintas ne mažiau nei 18 mėnesių.
Pagamintas tradiciniu šampano gamybos metodu. Vynas gaminamas iš vieno derliaus vynuogių. Ant butelio žymima mielių išėmimo data.
Vynuogės: Xarel·lo 40%, Macabeo 30%,Parellada 30%.
Rūgštingumas 6,3 g/l
Likutinis cukrus 8 g/l
Ph 2,95
Vynai.com: Mielių kreidos, persikų, obuolių ir kriaušių aromatas skvarbus ir švarus. Sodrus obuolių ir persikų skonis su geru kūnu ir suintegruota rūgštimi. Ragauta 2020-06. Geriausias 2020-2022 m.
Šeimos vyninės Pere Llopart šaknys siekia net 1385 metus. Šeima šimtmečiais vystė tradicinę žemdirbystę augindami vynuoges, javus ir alyvmedžius. 1887 metais buvo pagamintas pirmas LLOPART putojančio vyno butelis. Nuo tada Llopart laikomi aukščiausios kokybės Penedès regiono Katalonijoje putojančio vyno etalonu.
Llopart vynas gaminamas tik iš nuosavuose 95 ha ekologiškuose vynuogynuose išaugintų vynuogių. Llopart vyninė, vynuogynai, apylinkės ir nuo jų atsiveriantys vaizdai laikomi vienais gražiausių regione.
2019 metais Llopart ir dar 8 aukščiausios kokybės Penedès putojančio vyno gamintojai nusprendė nebenaudoti Cava DO ženklo ir vietoj jo pradėjo naudoti naują ženklą CORPINNAT, kuris reikšia tradicijas, kokybę, skonį ir prestižą. CORPINNAT ženklu pažymėti gėrimai lygiuojasi tik su Šampanės putojančiais vynais Champagne.
CORPINNAT ženklas yra putojančio vyno, pagaminto konkrečioje teritorijoje, kokybės garantas. CORPINNAT nustatyti griežti kokybės reikalavimai:
- 100 % ekologiškos vynuogės;
- 100 % derliaus rinkimas rankomis;
- Bent 18 mėn. brandinimas. Taip pat gaminti putojantį vyną atitinkamai brandintą daugiau kaip 30 mėn. ir kitą – daugiau kaip 60 mėn.
- Vynuogių augintojas įtraukiamas į vertės grandinę;
- Visas vynas pagamintas vyninės patalpose.
Komentarai