Stiprus rožių, svarainių, medaus, razinų, karamelės aromatas. Saldus ir gaivus grikių medaus ir apelsinų poskonis.
Vynai.com vertintojai rašė: "Svaigus akacijų, medaus, gėlių, razinų aromatas. Kvepia tarsi rojaus prieangis. Burnoje saldus dangiškas nektaras; skleidžiasi gėlių, medaus, alijošiaus, mineralų natos, aliejiška natūra ir ilgas ilgas poskonis. Viliojimui..."
Pagamintas iš 60% Chardonnay ir 40% Welschriesling vynuogių. Fermentuotas ir brandintas nerūdijančio plieno talpose 11 mėnesių.
Cukraus kiekis: 77,4 g/l, rūgštingumas: 6,5 g/l.
Rekomenduojama pateikti 10-12°C temperatūros, prie paukštienos kepenėlių, Azijos virtuvės patiekalų, nelabai kietų sūrių ir lengvų desertų.
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedler ežero. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.
Komentarai