Courvoisier VSOP - tai sodrios gintarinės spalvos, gilaus skonio, harmoningos kvapų puokštės konjakas. Jis yra gaminamas naudojant konjakus tik iš 2 geriausių Cognac regiono vietovių, Grande Champagne ir Petite Champagne. Šių vietovių pavadinimai ir sukūrė pavadinimą Fine Champagne, kuris reiškia, jog konjake turi būti ne mažiau kaip 50 procentų konjakų iš Grande Champagne regiono. Dauguma VSOP kategorijos konjakų yra brandinami 5 metus, o Courvoisier VSOP Fine Champagne - nuo 8 iki 12 metų. Rekomenduojama gerti vieną.
Dar prieš įkuriant kompaniją Jarnac mietelyje, Emmanuelis Courvoisier glaudžiai dirbo kartu su Gallois šeima. Tada jie buvo svarbūs vyno ir spiritinių gėrimų prekeiviai Bercy mieste. 1869 metais "Courvoisier" konjakui suteiktas "Oficialaus Imperatoriaus Rūmų tiekėjo" vardas.
Komentarai