Škotijoje yra daug salų, tačiau Jura sala yra išskirtinė nuo visų kitų. Saloje gyvena daugiau nei 5 000 elnių ir mažiau nei 200 gyventojų. Yra tik vienas kelias, vienas baras ir viena spirito varykla. Jura viskių istorija prasideda nuo 1810 m., nuo vakarinių Škotijos krantų nutolusioje, legendomis apipintoje nedidelėje Juros saloje. Atnaujintoje distilerijoje nuo 1963 m. buvo vėl pratęstos Jura viskių gaminimo tradicijos. Viskių turinčių savitą skonį, dėl vietinės gamybos salyklo ir salą juosiančio, sūraus vandenyno klimato. Jura viskių gamybos procese vis dar išlaikomi trys pagrindinės dalys: naudojami ypatingai aukšti distiliavimo aparatai (berods aukščiausi Škotijoje), tai viskio distiliatui suteikia lengvą, pušų bei citrusinių vaisių charakterį; kasmet apie keturias savaites distiliuojama dūmiškas miežių salyklas, kas užtikrina subtilų dūmiškumą visiems viskiams; lengvai dūmiško salyklo brandinimas, baltojo ąžuolo „ex Bourbono“ statinėse, suteikia viskiui saldumą, kuris puikiai sujungia skonį ir aromatą. Visa tai leidžia viensalykliniuose viskiuose sukurti tik šiai distilerijai būdingą stilių.
Komentarai