Premium klasės ilgai brandintas ąžuolo statinėse Shiraz vynas iš geriausiai Australijoje tinkamo šioms vynuogėms Barossa slėnio.
1847 m. jaunas bavarų imigrantas Johannas Grampas Pietų Australijoje esančiame Barosos slėnyje, upelio Jacob’s Creek pakrantėse, įveisė pirmąjį komercinį vynuogyną. Šis mažas vynuogynas tapo vieno didžiausių Australijos vyno eksportuotojų, kompanijos „Orlando Wyndham”, dalimi. Šiuolaikiškas „Jacob’s Creek” prekių ženklas Australijos rinkoje pasirodė 1976 m. ėmus prekiauti vynu, pagamintu iš 1973 m. derliaus Shiraz, Cabernet ir Malbec veislės vynuogių. Šiam vynui pelnius vartotojų pripažinimą, po to kelerius metus rinkai buvo pristatomos rūšinis vynas, įskaitant rislingą ir šardonė.
1994 m. vynas „Jacob’s Creek” už išskirtinį indėlį į Australijos vyno pramonę pelnė itin vertinamą garsaus vyndario Maurice’o O’Shea apdovanojimą – pirmą kartą šis apdovanojimas teko prekių ženklui, o ne asmeniui. 2000 m. pasirodęs brangesnis aukštesnės kokybės vynas su užrašu „Reserve“ pradėjo naują prekių ženklo „Jacob’s Creek” istorijos tarpsnį.
Vyno „Jacob’s Creek” gamintojai siekia patiekti vyno mėgėjams tokį vyną, kuris derėtų bet kokia proga, būtų puikus gerti dabar arba, priklausomai nuo rūšies, būtų tinkamas laikyti ir vartoti ateityje.
Vynas „Jacob’s Creek” gaminamas iš skirtinguose Pietryčių Australijos regionuose auginamų vynuogių – taip jo gamintojai išvengia sezoninių konkretaus regiono klimato pokyčių įtakos vyno kokybei ir gali ją pagerinti atrinkdami labiausiai pagal rūšį tinkamas vynuoges. Jie siekia pagaminti ir išlaikyti kuo daugiau rūšinio vyno, pasižyminčio tokiu natūralaus cukraus ir rūgštingumo santykiu, koks labiausiai tinka šiam elegantiško švelnaus skonio vynui, dėl savo kokybės ir kainos garsėjančiam visame pasaulyje. Tai leido vynui „Jacob’s Creek” pelnyti daugiau nei 5000 apdovanojimų visame pasaulyje.
Komentarai