Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

IL MODICANO Biologico šokoladas

60 g.

Desertai

Sudėtis: Šokoladas

Gamintojas: Il Modicano / Italija / Sicilia
/ Vietovė: Modica

Vietovė: Modica


Būsena: Laikinai prekės nebeturime.

3,75 €
Skonis: šokolade sujungiami du priešingi skoniai – natūralus kakavos kartumas ir cukraus saldumas. Ir abu šie skoniai aiškiai išsiskiria ragaujant šokoladą. Iš pradžių juntamas cukraus saldumas, o suvalgius plytelę ilgai burnoje išlieka kakavos skonis.
Rekomenduojama su: pastiprintu saldžiu vynu

Il Modicano” mums draugiškas šokoladas – ekologiškas, be laktozės, be gliteno ir be cholesterolio. Perlaužus šokolado plytelę, viduje žvilga cukraus kristalai. Šis efektas suteikia Modikos šokoladui grubumo, traškumo. Modika – vienintelis miestas Sicilijoje, kur šis seniausias šokolado gaminimo metodas išsilaikė nuo šešiolikto amžiaus iki šių dienų. 


Biologico šokoladų gamoje - klasikinis CLASSICO arba su vanile.


Il Modicano” šokolado natūralumas ir archajiškumas
Šis šokoladas galėtų būti pavadintas mažiausiai ingredientų turinčiu šokoladu. Jeigu pažiūrėsite grafą “Sudėtis”, pamatysite tik du arba tris ingredientus: kakava, rudasis cukrus ir (ar) prieskoniai. Modikos šokolado paslaptis – archajiškas skonis, slypintis šokolado paprastume ir natūralume. Žemoje temperatūroje šildoma kakavos masė (skirtingai nei aukštoje temperatūroje gaminant įprastą šokoladą) išsaugo stipresnį kakavos skonį ir daugiau jame esančių vitaminų (geležies, magnio, cinko bei netgi vitamino C). Dar vienas žemos temperatūros efektas – neįprastaModikos šokolado tekstūra. 40 laipsnių temperatūros pakanka kakavos masei suminkštėti, bet nepakanka cukrui ištirpti. Perlaužus šokolado plytelę, viduje žvilga cukraus kristalai. Šis efektas suteikia Modikos šokoladui grubumo, traškumo. Jis nėra lygus ir slidus kaip įprastas šokoladas ir taip lengvai netirpsta ne tik burnoje, bet ir rankose.


Modikos šokolade sujungiami du priešingi skoniai – natūralus kakavos kartumas ir cukraus saldumas. Ir abu šie skoniai aiškiai išsiskiria ragaujant šokoladą. Iš pradžių juntamas cukraus saldumas, o suvalgius plytelę ilgai burnoje išlieka kakavos skonis.


Modikos šokoladas -  puikus kavos ar arbatos palydovas. Jis stipraus skonio, tačiau neužgožia ir kitų skonių. Modikos šokolado plytelė dažnai Sicilijoje pateikiama kaip desertas kartu su taure Marsalos vyno. Jis taip pat puikiai dera ir prie Porto, MadeirosChereso ar kitų desertinių vynų.


Il Modicano” mums draugiškas šokoladas – ekologiškas, be laktozės, be gliuteno ir be cholesterolio
Modikos šokoladas gaminamas tik iš kakavos masės ir cukraus, tad jame nerasite jokių pieno produktų ar grūdų bei jų atmainų pėdsakų, tad jis tinka netoleruojantiems laktozės ar glitimo. Šis šokoladas be cholesterolio, nes gamybos procese į šokolado masę nėra papildomai pridedama kakavos sviesto, kuriame ir slypi cholesterolis. Šokoladas sumažina blogojo cholesterolio kiekį ir padidina gerojo cholesterolio kiekį mūsų organizme.


Modika – Sicilijos šokolado sostinė
Modika – miestas pietvakarinėje Sicilijos dalyje, garsus savo įspūdinga barokine architektūra bei šokoladu jau daug šimtmečių gaminamu pagal senąsias actekų tradicijas. Modika, kaip ir visa Sicilijos sala, šešioliktame- aštuonioliktame amžiuje buvo valdoma ispanų karališkų dinastijų. Penkiolikto amžiaus viduryje, europiečiai atrado Naująjį pasaulį – Šiaurės ir Pietų Amerikas. Ispanai užkariavo Pietų Ameriką ir iš ten parsivežė ne tik kakavos pupeles, bet ir šokolado gaminimo metodą.
Modika – vienintelis miestas Sicilijoje, kur šis seniausias šokolado gaminimo metodas išsilaikė nuo šešiolikto amžiaus iki šių dienų.


Kaip gaminamas šokoladas Modikoje?
Technologija naudojama šiam šokoladui gaminti yra labai panaši į tą, kurią naudojo actekai Pietų Amerikoje. Kakavos pupelės susmulkinamos iki kakavos masės, kuri kaitinama žemoje temperatūroje (iki 40 laipsnių) kad šiek tiek suminkštėtų. Suminkštėjus kakavos masei pridedamas cukrus ir prieskoniai (cinamonas, vanile, aitrioji paprika). Ši šokolado masė sudedama į formeles ir paliekama atvėsti ir sukietėti.


Sudėtis: kakavos masė (min. 55%), nerafinuotas cukranendrių cukrus. 100 % iš ekologinės žemdirbystės. Sudėtyje gali būti sojos ir riešutų pėdsakų. Laikyti vėsioje sausoje vietoje. 100 g. energetinė vertė: 2179 kJ/ 522kcal, riebalai – 29,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgštys sudaro 18,4 g, angliavandeniai - 52,3 g., iš kurių cukrus sudaro 45,1 g, skaidulos – 8,4 g., baltymai – 7,5 g., druska – <0,1 g. Be gliuteno, be laktozės.


Geriausias iki: žiūrėti ant pakuotės.


www.ilmodicano.it

Parašykite atsiliepimą apie šią prekę

Jūs žiūrite: IL MODICANO Biologico šokoladas

Prašome įvertinti šią prekę *

  1 žvaigždutė 2 žvaigždutės 3 žvaigždutės 4 žvaigždutės 5 žvaigždutės

Komentarai

  Kraunama...