Egzotiškam Gros-Manseng ir Petit-Manseng vynuogių blendui pridėtėtas truputis Sauvignon blanc ir brandintas 6 mėnesius su nuosėdomis, taip sukuriant rafinuoto skonio vyną su lengvu skrudintos duonos poskoniu.
Pagamintas labai ribotas kiekis.
50% Gros-Manseng, 40% Petit-Manseng, 10% Sauvignon blanc vynuogės
Molio dirvožemis
Derlius renkamas spalio pradžioje
Pagaminama 45 hl/ha
Likutinis cukrus 0 g/l
Siekiant išsaugoti kuo natūralesnius vyno aromatus vynuogių derlius nuimamas tik labai anksti ryte nuo 3 iki 11 val. Ryto vėsa ir vėliau kruopštus gamybos procesas leidžia išsaugoti ir perteikti vyne pilną vaisiškų ir šviežių skonių bei aromatų paletę.
Domaine Horgelus įsikūręs saulėtuose Gaskonės kalvų šlaituose. Gaskonės regionas šiuo metu laikomas vienu iš perspektyviausių Prancūzijoje dėl vis plačiau pripažįstamos vietinių vaisiškų ir aromatingų baltų vynų kokybės. Šie vynai puikiai perteikia regiono žemės turtingumą, kuris istoriškai iki šiol daugiausiai buvo skirtas garsiojo regiono brendžio - Armagnac gamybai.
Domaine Horgelus 1978 metais įkūrė Joseph LE MENN. Šiuo metu ūkiui priklauso apie 90 ha vynuogynų bei apie 30 ha pievų ir miškų. Ūkiui dabar vadovauja Josepho sūnus Yoan LE MENN, kuris atstovauja jaunąją vyndarių kartą, kuri puikiai įvaldžiusi meną apjungti geriausias tradicinių ir modernių vyndarystės metodų technologijas.
Komentarai