Net 1597 metais įkurtoje šeimyninėje Dr. Burklin Wolf vyninėje laikantis biodinamikos principų gaminamas išskirtinai gerai vertinamas Riesling vynas. Įtakingiausi vyno žurnalai „Decanter“ bei „WineSpectator“ būtent šios vyninės vyną vadino geriausiu 2002 metų derliaus vokišku vynu. Vokietijoje aukščiausią reputaciją turintis vyno žinynas „Gault Millau“ 2008 metais vyninės pagamintą vyną pavadino geriausiu metų vynu visoje Vokietijoje. Dr. Burklin Wolf vyninės vynuogynai klasifikuojami remiantis Bavarijos karaliaus 1828 metais įvykdyta vynuogynų klasifikacija pagal jų duodamo derliaus kokybę.
Šiam vynui naudojamos uogos iš Wachenheim, Forst bei Ruppertsberg apylinkėse plytinčių Riesling vynuogynų. Derlius skinamas tik rankomis, vėliau dar kartą jis perrenkamas prieš spaudžiant presu. Vynuogynuose nenaudojami pesticidai bei herbicidai, tarp vynuogynų eilių auginamos vaistažolės.
Spontaniška alkoholinė fermentacija vyksta vėsinamose plieno talpose, kad būtų išsaugomas šviežių vaisių skonis.
Šviesios spalvos vynas kvepia obuoliais, persikais, abrikosais bei citrusais. Tolygus, itin gerai subalansuotas, vaisiškas skonis užsibaigia ilgu minerališku poskoniu.
Komentarai