Tai vynas, gaminamas iš išskirtinai Cabernet Sauvignon vynmedžių uogų. Cabernet Sauvignon - tai vynuogių veislių karalius, kuris yra išskirtinis kokybės pavyzdys.
Puikus vynas savo intensyvia raudonų picota vyšnių spalva su nuostabiais granatų atspindžiais. Turtingo ir išbaigto aromato, kuriame galima aptikti vaisių natas, primenančias gervuoges ir juoduosius serbentus kartu sudėjus, su šiek tiek aštriomis gvazdikėlių, juodųjų ir žaliųjų pipirų užuominomis.
Puikiai subalansuotas, šilko švelnumo, „pilno kūno“ vynas, itin elegantiškas bei rafinuotas. Taip pat galima pajausti medienos natas su aštrių tonų fonu – visa tai atsiranda dėl brandinimo ąžuole, kvapas progresyviai gerėja laikant butelyje.
Šis vynas – nuostabus kompanjonas įvairiems patiekalams: paštetams, brandintam sūriui, aštriems padažams, visų rūšių mėsos patiekalams.
Rekomenduojamos saugojimo sąlygos: daugiausiai 6 metai nuo derliaus nuėmimo, 14-16 ºC temperatūroje.
Rekomenduojama pateikimo vartoti temperatūra: 16-18 ºC.
Cabernet Sauvignon vynuogynai itin kruopščiai prižiūrimi ir laikomasi griežčiausių uogų prinokimo taisyklių. Vynuogės optimalią brandą pasiekia rugsėjo mėnesio pabaigoje. Uogos rūpestingai maišomos ir fermentuojamos 26 ºC temperatūroje 18 dienų. Vynas brandinamas prancūziškame arba amerikietiškame ąžuole 12 mėnesių. Išpilstytas vynas, prieš patiekiant rinkai, laikomas buteliuose tol, kol pasiekia jam būdingą sofistikuotą aromatą.
Komentarai