„Dalmore“ viskis paženklintas didinga elnio emblema, kuri byloja apie šio viskio herojinę ir karališką kilmę, kai 1263m. Škotijos karalius Aleksandras III, šio viskio daryklos įkūrėjo protėviui, atsidėkodamas už išgelbėta gyvybę nuo elnio dūrio, leido naudoti elnio galvą šeimos herbe.
1839m. prekybininkas ir opiumo kontrabandininkas seras Aleksandras Mathesonas įkūrė “Dalmore” viskio daryklą didžiausio ir garsiausio Škotijos viskio regiono Highlands šiaurinėje pakrantėje. 1960m. “Dalmore” viskio darykla buvo susijungta su Whyte&Mackay Ltd.
Dabar “Dalmore” viskiai vieni seniausių, rečiausių ir labiausiai vertinamų pasaulyje.
Šis viskis brandinamas ne mažiau kaip 12 metų amerikietiško balto ąžuolo burbono ir oloroso chereso vienetinėse statinėse.
Tačiau sudėtyje yra net 1960m salyklo.
Jau brandintas salyklas brandinamas 9 metus balto ąžuolo burbono statinėse, tuomet 50% turinio perpilama į 30 metų senumo retas Matusalem oloroso chereso vyno statines ir brandinamas 2 metus. Toliau šie skirtingai brandinami viskiai sumaišomi ir likusį periodą gautas mišinys brandinamas chereso statinėse.
Šiam viskiui būdinga tamsi raudonmedžio spalva, dominuojantys apelsinų, džemo, ir šiltų prieskonių aromatai, turtingas, puikiai subalansuotas, palaipsniui atsiskleidžiantis ir ilgai burnoje išliekantis skonis su citrusinių vaisių, pyrago, kavos, slyvų, cinamono bei vanilės užuominomis.
Komentarai