CARMEN – CARMENERE tai yra vizitinė vyninės kortelė ir Čilės vynininkystės istorijos dalis.
Gilios violetinės rubino spalvos, kompleksiški slyvų, vyšnių, šilkmedžio aromatai, taip pat juntami prinokusių raudonųjų pipirų ir špinatų tonai. Skonyje juntamos dūmo, skrudintos duonos ir šokolado natos. Vidutinio kūno vynas su švelniais taninais.
Gaminamas iš 94% Carmenere, 4% Carignan, 2% Tempranillo vynuogių. Vynas buvo brandinamas 12 mėnesių prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse ir dar 2 mėnesius butelyje. Rūsyje galima išlaikyti dar 6-7 metus.
Dera su aviena, grybais, picomis ir vidutinio kietumo sūriais.
Carmen vyninę 1850 metais įkūrė Kristianas Lanzas, pavadinęs ją savo mylimos žmonos Carmen garbei.
CARMEN vyninė – organinio vyno pionierė! Tai vyninė, kuri pirmoji 1999 metais išpilstė sertifikuotą organinį vyną ir pradėjo ekologiško vyno kultūrą Čilėje. Carmen vynai yra vertinami dėl jų išskirtinės kokybės ir eksportuojami į 50 pasaulio šalių!
Vina Carmen vyninės vyndarys Alvaro Espinoza 1994 metais pirmą kartą pagamino Čilės vyną iš Carmenere vynuogių.
Komentarai