Vyno pavadinime skaičius 62 – tai vyninės įkūrimo metai (1962m.), o “Anniversario” – jubiliejus, nes šis vynas buvo pagamintas 50-ojo vyninės įkūrimo jubiliejaus proga.
Vynuogės renkamos labai senuose San Marzano ir Sava augančiuose vynuogynuose, kur ištisus metus vyrauja aukštos temperatūros klimatas su labai mažu kritulių kiekiu bei plačiu temperatūros diapazonu dieną ir naktį, kas turi teigiamos įtakos vynuogių kokybei. Derlius skinamas rankomis, antroje rugsėjo mėnesio pusėje.
Vynas yra intensyvios rubino spalvos ir pasižymi stipriu vaisių, slyvų ir vyšnių uogienės aromatu, tabako ir prieskonių aromato natomis. Skonyje juntama kava ir kakava, o poskonyje vanilės skonio natos. Vynas 18 mėnesių brandintas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse.
1962 metais 19 vynuogių augintojų, kurių šeimos vynuoges augino karta iš kartos, suvienijo savo jėgas ir įkūrė Cantine San Marzano vyninę. Vyninė įsikūrusi Pietų Italijoje, Apulijos regione, pačioje „Primitivo di Manduria DOP“ (Protected Denomination of Origin) vietovės širdyje. Pietų Italijos žemė, aistra vyno gamybai, pagarba senoms ir gilioms Apulijos vyndarystės tradicijoms bei šiuolaikinės technologijos leidžia Cantine San Marzano vyndariams pagaminti išskirtinio skonio ir kokybės vyną.
Rekomenduojama pateikti 18 °C temperatūros.
Komentarai