Užsakius iki 14 val., pristatymas visoje Lietuvoje - sekančią darbo dieną arba šeštadienį. + 370 686 25652, mail@vynoguru.lt. Vilniuje galimas skubus pristatymas.

Cantina Gentili

Cantina Gentili Carlo vynas

Vyninė Cantina Gentili Carlo e Figli SNC nuo 1963 m. gamina kjantį iš šeimos vynuogynuose užaugintų vynuogių.

Vynuogynai išsidėstę Toskanos regione, Četonos kalno papėdėje, 250–350 metrų virš jūros lygio aukštyje. Iš Gentili auginamų vynuogių 80 % sudaro vietinės SangiovesePrugnolo Gentile, Colorino, Malvasia del Chianti ir Trebbiano Toscano veislės, o likusios yra Cabernet Sauvignon, Merlot ir Chardonnay.

Chianti vynas (kjantis) gaminamas Kjančio regione, centrinėje Toskanos dalyje. Istoriškai jis siejamas su storapilviu buteliu, apipintu šiaudų vytelėmis ir vadinamu fiaschi (it. nesėkmė). Kjantis, išsidriekęs centrinėje Toskanos dalyje, laikomas didžiausiu Toskanos vyno gamybos regionu, jame pagaminama daugiau kaip milijonas vyno dėžių per metus. Kjantyje gaminamas ne tik garsusis raudonasis Chianti vynas, bet ir baltasis, kitos rūšies raudonasis ir šventas vynas (it. Vin Santo).

Pirmą kartą dokumentuose Chianti vynas paminėtas XIII amžiuje, kai vynuogininkystė klestėjo Kjančio kalnuose, supančiuose Florenciją. Netoliese esančiuose Kastelinos, Gajolos ir Rados miesteliuose pirkliai sudarė Kjančio lygą (it. – Lega del Chianti), kad galėtų gaminti vyną ir skatinti jo pardavimą.

Nuo 1996 m. Chianti ir Chianti Classico vynas buvo gaminami 75–100 proc. iš Sangiovese, iki 10 proc. iš Canaiolo, iki 20 proc. iš kitų patvirtintų vynuogių rūšių – Cabernet Sauvignon, Merlot ar Syrah.

Gentili gamybos klasikinis raudonasis kjantis – ypač puikus. Tačiau gamyboje ši vyninė naudoja ir moderniausias technologijas. Todėl Gentili vynai tampa dar įdomesni.

 

www.gentiliwine.com

Prekių nerasta.

  Kraunama...