Vynas gaminamas iš Sangiovese (20%), Cabernet Sauvignon (80%) veislių vynuogių. Gaminant šį vyną, vynuogės rankomis renkamos į krepšius, vėliau vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose - pirminė malolaktinė fermentacija vykdoma ąžuolo statinėse,brandinamas 16 mėnesių naujose ąžuolo statinėse ir galiausiai 10 mėnesių „ilsisi“ buteliuose prieš patiekiant į rinką.
Super Tuscans („super toskaniečiai“) - šis naudingas, bet neoficialus terminas atsirado 1970-aisiais apibūdinti tam tikrą grupę aukštos kokybės Toskanos vynų, kurie buvo uždrausti pažeidus DOC (kontroliuojamos vietos kilmės nuorodos) arba DOCG (kontroliuojamos ir garantuojamos vietos kilmės nuorodos) statusą už tradicinių Italijos vyndarystės standartų sulaužymą (pvz., panaudojo gamybai užsienietiškas vynuoges; vyną brandino mažose, naujo ąžuolo statinėse). Kai kurie šių vynų pelnė tarptautinį pripažinimą ir buvo žymimi dideliais kainų žymekliais – čia „Super Tuscan“ (super toskanietis). Iš pradžių šie vynai turėjo būti ženklinami kaip „Stalo vynas“, kadangi jie pažeidė griežčiausius, į tradicijas nukreiptus DOC įstatymus. Ši situacija galiausiai nulėme IGT (saugomos geografinės nuorodos) kategorijos sukūrimą, kuris santykinai sušvelnino gamybos taisykles.
Šeimos vyninė Cantina Gentili Carlo e Figli SNC nuo 1963 m. gamina kjantį iš šeimos vynuogynuose užaugintų vynuogių.
Vynuogynai išsidėstę Toskanos regione, Četonos kalno papėdėje, 250–350 metrų virš jūros lygio aukštyje. Iš Gentili auginamų vynuogių 80 % sudaro vietinės Sangiovese, Prugnolo Gentile, Colorino, Malvasia del Chianti ir Trebbiano Toscano veislės, o likusios yra Cabernet Sauvignon, Merlot ir Chardonnay.
Komentarai