Aukščiausių vertinimų solidus ir intensyvus ąžuole brandintas Chardonnay vynas iš Camattole vynuogyno, esančio Monte Cetona šlaite, rankomis skintų rinktinių vynuogių.
Pirminė fermentacija ąžuolo statinėse 15-20 dienų. Po to vykdoma malolaktinė fermentacija, kurios metu batonažas vykdomas 2-3 kartus per savaitę, kas suteikia vynui solidumą ir kompleksiškumą.
Laukinių gėlių, kriaušės, kedro, mairūno ir vanilės užuominų aromato. Burnoje gaivumo ir subtilumo skonių mišinys, su ilgu poskoniu.
Tinka ilgam laikymui rūsyje.
Šeimos vyninė Cantina Gentili Carlo e Figli SNC nuo 1963 m. gamina kjantį iš šeimos vynuogynuose užaugintų vynuogių.
Vynuogynai išsidėstę Toskanos regione, Četonos kalno papėdėje, 250–350 metrų virš jūros lygio aukštyje. Iš Gentili auginamų vynuogių 80 % sudaro vietinės Sangiovese, Prugnolo Gentile, Colorino, Malvasia del Chianti ir Trebbiano Toscano veislės, o likusios yra Cabernet Sauvignon, Merlot ir Chardonnay.
Komentarai