Šis Valtènesi raudonas vynas buvo sumanytas kaip misijos dalis sukurti aukščiausios kokybės vyną.
Pagamintas iš kruopščiai atrinktų vynuogių iš istorinių Valtènesi vynuogynų, derlius nuimamas rankomis nuo rugsėjo iki spalio mėn. Maža vynuogių dalis paliekama išdžiūti mažose dėžėse maždaug vieną mėnesį kontroliuojamoje patalpoje. Vynas brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse 18 mėnesių, įgaudamas nepaprastą savo charakterį ir stiprią struktūrą.
Išraiškingas, klampus, kompleksiškas, tvirtų ir uogiškų taninų, subalansuoto kūno su ypač ilgai išliekančiu poskoniu. Pasižymi juodųjų serbentų uogienės, džiovintų slyvų, lauro lapų, vytinto kumpio, miško paklotės, žemiškais kvapais.
Komentarai