Ypač retas rožinis Pinot Grigio Rosato vynas.
Pinot Grigio Rosato tebegaminamas pagal senąsias Venecijos Respublikos tradicijas. Terminu „ramato“ – vario spalva – sutartyse būdavo apibūdinamos Pinot Grigio vynuogės, jis pradėtas vartoti dėl specialaus vyno gamybos būdo: vynuogių misa ir odelės keletą valandų neatskiriamos, kad vynas įgytų išskirtinį vario atspalvį. Pirmiausia vynuogės nuskinamos nuo kotelių. Tada jos sutraiškomos. Misa paliekama ant Pinot Grigio odelių maždaug 8 val. nustatytoje temperatūroje. Papildomai pilama 5 proc. Merlot vynuogių, kad vynas įgytų ypatingą raudonumą. Nestipriai suspausta misa paliekama fermentuotis maždaug 15–17 °C temperatūroje. Tada ji iki išpilstymo į butelius laikoma specialiose nerūdijančiojo plieno talpyklose 17–18 °C temperatūroje.
Rezultatas – patrauklus, sausas, švelnaus skonio ir tinkamai subalansuotas vynas. Pateikiamas aukštuose bordo formos buteliuose.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Pirkėjų vertinimai
- Kamilė (2021-07-27)
-
- Lina (2020-06-13)
-
- S. (2020-04-08)
-
- Laima (2019-07-21)
-
- Aura (2019-06-30)
-
- Miglė (2018-08-07)
-
- Irena (2018-01-28)
-
- Neringa (2017-07-01)
-
- Donata (2017-03-10)
-
- Daiva (2016-07-17)
-
- Vitalija (2015-11-01)
-
- Austėja (2015-08-15)
-
- Asta (2014-08-06)
-
- Vilija (2014-04-11)
-
- Andrius (2014-04-11)
-
Komentarai