Pagamintas iš Macabeo, Xarello ir Parellada vynuogių, naudojant dvigubos distiliacijos metodą.
Brandinamas solera metodu amerikietiško ąžuolo statinėse nuo 6 iki 10 metu, t.y. seniausias distiliatas yra 10 metų.
Būdinga tamsi topazo spalva, stiprūs ir išraiškingi aromatai su cinamono ir vanilės užuominomis. Skonis pilnas ir turtingas taninais, pereinantis i sodrų ir ilgai išliekantį poskonį.
Solera proceso esmė: per daugybę metų distiliatas palaipsniui perpilamas iš aukščiausiai esančių statinių eilės (isp.: Criaderas) iki žemiausiai esančių statinių eilės (isp.: Soleras), kur brandinami seniausieji brendžiai.
Šio metodo dėka stimuliuojamas brandinimo procesas, o gamintojas turi galimybę įsitikinti, kad "solera" brendžiai įgyja geriausias savybes. Laikui bėgant, elegantiškos savybės įgytos brandinimo ąžuolo statinėse metu harmoningai persipina su kilmingų distiliatų stipriu aromatu.
Gamintojas: "Miguel Torres", Ispanija
Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais.
Torres šeima pirmuosius savo vynuogynus Ispanijos Penedes regione pradėjo auginti dar XVII amžiuje.
Jau 1870 metais jų vynai buvo pasiekę Europos bei Amerikos rinkas, buvo pardavinėjami Kuboje bei Meksikoje. Būtent tada oficialiai buvo įkurta kompanija „Torres" ir vyno gaminimo paslaptys, kaip akylai saugomas palikimas bei šeimos tradicija, pradėtos perduoti iš kartos į kartą. Šiandien kompanijai vadovauja jau penktosios kartos atstovai.
„Torres" svarbiausi įvertinimai ir apdovanojimai:
2011-ieji - žurnalas "Drinks Business", Miguel A. Torres, už karjeros paskyrimą aplinkai draugiškų praktikų taikymui, įteikia apdobanojimą "Gyvenimo pasiekimas".
2010-ieji - žurnalas "Drinks Business", "Torres" išrenka žaliąja metų įmone ("Green Company of the Year").
2006-ieji - žurnalas „Wine Enthusiast", „Torres" suteikia geriausios metų vyninės Europoje titulą.
2005-ieji - anglų žurnalas „Wine International", už inovacijas vyno versle, Miguel A. Torres išrenka metų asmenybe.
2004-ieji - „Torres" vyninei skiriamas Prince Felipe apdovanojimas už verslo tobulumą.
2002-ieji - britų žurnalas „Decanter" išrenka Miguel A. Torres metų žmogumi.
2000-ieji - Ispanijos žurnalas „Guía de Vinos Gourmet", "Torres" vyninei suteikia metų vyninės titulą.
2000-ieji - „Wine Spectator", „Torres" vyninei skiria svarbiausios metų vyninės apdovanojimą.
Komentarai