Įspūdingo vaisių aromato ir gaiviai rūgštaus skonio klasikiniu metodu daromas putojantis vynas.
Jam skirtos Chardonnay ir Pinot Noir vynuogės auginamos geriausiuose Franciacorta regiono vynuogynuose. Vynuogės renkamos rankomis, į vyninę keliauja 20 kg dėžėse.
Vynai. com: Labai švarus aromatas su abrikosų, kreidos, gėlių, obuolių pažadais. Obuolių, mineralų, ananasų skonis. Gera struktūra ir tvermė.
Gamyba: švelnus vynuogių presavimas; pirmoji fermentacija nerūdijančio plieno cisternose.
Brandinimas: antroji fermentacija butelyje sur lie min. 24 mėn.; dar 2 mėn. brandinimo pašalinus nuosėdas.
Guido Berlucci - vyninės savininkas, 20 a. 6 dešimtmetyje kartu su ambicingu jaunu vyndariu Franco Ziliani sukūręs pirmąjį klasikiniu metodu daromą Franciacorta putojantį vyną.
Šiandien vyninė yra Italijos klasikinio metodo putojančio vyno gamybos lyderis. Vyninę valdo Franco Ziliani vaikai Cristina, Arturo ir Paolo.
Vynai. com: Labai švarus aromatas su abrikosų, kreidos, gėlių, obuolių pažadais. Obuolių, mineralų, ananasų skonis. Gera struktūra ir tvermė.
Komentarai