Žymaus Madeiros gamintojo populiariausias vynas. Rudojo cukraus, riešutų, apelsinų aromatai, vaisiškas, kompleksiškas, elegantiškas citrinų poskonis.
Rekomenduojama pateikti 12-14 °C temperatūros, prie šokoladinių desertų. Tinka prie trintų sriubų, karpačio, šparagų, anties su džiovintomis slyvomis.
Įvairios ligos užpuolę Madeiros salą 19 a. pradžioje beveik išnaikino vynuogynus, o vietoj jų buvo nuspręsta pasodinti grūdines kultūras, bet ne vynuogynus. Dabar Madeiroje išlikę tik 8 vyno gamintojai, kurie savo produkciją gali oficialiai eksportuoti į užsienį. Deja, bet Madeiros vynas tapo nykstančiu vynu, nors ir pasižymi labai puikiomis sąvybėmis. Pirma Madeira yra ilgaamžis vynas, kuris yra tinkamas ilgam išlaikymui. Antra, jis dera su maistu, o jo saldumas gerai derinasi su rūgštimi. Ir pagaliau atkimšus butelį jį galima laikyti net iki trijų mėnesių.
Komentarai