Šis ribotos gamybos, pagal specialų užsakymą pagamintas vynas pasižymi tamsia, beveik nepermatoma spalva, džiovintų vaisių, gervuogių ir juodųjų serbentų aromatu bei ypatingai sodriu, tvirtu skoniu. Labai ilgas poskonis su aiškiai juntama ąžuolo nata.
Nepriklausomi vertintojai Vynai.com pripažino geriausiu 2014 metų vynu iki 40 Lt: Nerealus vynas. Čempionams. Gurmanams. Poetams. Svajotojams. Aromate tyra ir elegantiška cinamono, miško uogų, kreidos ir džiovintų vaisių simfonija. Burnoje šilkinis su džiovintų kriaušių, aviečių gaidom, harmoningas etalonas. Poskonis, įveikiantis gravitaciją. Pats vyno guru Robertas Parkeris Jaunesnysis jam parašė net 94 balus.
Pagamintas iš Monastrell (70%), Cabernet Sauvignon (15%) ir Garnacha Tintorera (15%) seniausiuose Castano šeimos vynuogynuose 750 m aukštyje išaugintų vynuogių. Vynas 10 mėn. brandintas 80% prancūziško ir 20% amerikietiško ąžuolo statinėse.
Rekomenduojama pateikti 18-20 °C temperatūros, prie jautienos, žvėrienos kepsnių.
Bodegas Castaño vyną Yecla regione gamina nuo 1950-ųjų, kai Ramón Castaño Santa pastatė šią vyninę. Castaño šeima gerokai prisidėjo prie regiono garsinimo bei jo vynų kokybės kilimo. Castaño šeima didžiuojasi dovanomis, kurias jai suteikė gamta: turimų vynuogynų dirvožemio kokybe bei vynuogių veisle, laikoma viena vertingiausių pasaulyje – Monastrell. Castaño kuria savo ateitį naujųjų technologijų pagalba, nepamiršdama tradicijų, perimtų iš ankstesnių kartų.
Bodegas Castaño gamina vynus iš vynuogių, išaugintų daugiau kaip 400 hektarų plotą užimančiuose vynuogynuose. Šie vynuogynai plyti 4 skirtingose Denominacion de Origen Yecla (Yecla denominacijos) vietovėse: Las Gruesas, Espinal, Pozuelo ir Arabi, pasižyminčiose didele dirvožemio charakteristikų įvairove bei leidžiančiose geriausiai atskleisti kiekvienos vynuogių veislės savybes.
Castaño vyninė yra aprūpinta ne tik moderniausiomis vyndarystės technologijomis, bet ir aukščiausio lygio specialistais. Nerūdijančio plieno talpos, pneumatiniai presai, rūsys su 2.000 amerikietiško ir prancūziško ąžuolo statinių, vėsaus išpilstymo į butelius įranga… nuolat siekiama tobulybės. Vynuogynų priežiūra, vynuogių atranka, vyno gamyba idealiomis sąlygomis, naudojant optimalų brandinimą ąžuole – tai Castaño filosofija.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Pirkėjų vertinimai
- Vidas (2020-01-14)
-
- aurelijus (2018-12-06)
-
- Donatas (2015-07-27)
-
- Dainius (2015-06-13)
-
Kvapas iš pradžių gana stiprus, reikia duoti pakvėpuoti dekanteryje. Po gero pusvalandžio kvapas švelnėja, atsiranda vaisiškumas, o po valandos stiprios tradicinių statinės kvapų puokštės beveik nesijaučia.
Skonis seka kvapo pėdomis (stiprumo atžvilgiu) - tiesiai iš butelio šiek tiek per daug statinės, pipirų ir odos prieskoniu. Pabuvus dekanteryje eina švelnyn, tačiau nepraranda anksčiau minėtų skonio natų. Vaisiškumo nei su žiburiu nerasit greičiausiai ir po gerų 5 metų. Dabar vyną palaikius dekanteryje šiek tiek prasimuša gervuogių ar kitų juodųjų miško uogų prieskonis, kuris metams bėgant turėtu tik ryškėti. Žinoma vieniem bus malonesnė pirma skonių gama, kitiem pastaroji - yra kaip yra.
Finišas realiai tokio "stoto" vynui gana neblogas - neišspaudžia kažkokių ypač malonių saldesnių ar švelnesnių natų, tiesiog maloniai, kad ir ne ilgai laikosi ir eina švelnyn, kol galutinai nunyksta.
Spalva - 4/5
Kvapas - 13/15
Skonis - 17/20
Finišas - 8/10
Galutinis - 92/100
Už šią kainą kaip sako Antanas yra ir kitų Ispaniškų vynų, kurie gali būti malonesni gomuriui, tačiau man gana skaniai derėjo prie kepsnio.
Juan Gil vyninės vynai būtų kaip alternatyva tiek kainos tiek kokybės atžvilgiu žmonėm norintiems kažko gaivesnio. - Mantas (2015-05-14)
-
- Antanas (2015-04-22)
-
- Simas (2015-03-26)
-
Komentarai