Geriausiai įvertintas indiškas salyklinis viskis, todėl jei nuspręsite paragauti šios šalies viskio, pirmasis taikinys Jūsų „taikiklyje“ turėtų būti AMRUT FUSION.
Kad ir kaip mums, europiečiams, keistai beskambėtų, Indija šiuo metu yra tarp daugiausiai viskio pagaminančių ir suvartojančių šalių pasaulyje. Deja, bet šioje šalyje, kuri jau daugybę metų yra viena pagrindinių cukranendrių cukraus gamintojų, didžioji dalis padaromo viskio gaminamas iš antrinės cukranendrių cukraus žaliavos - melasos. Dėl šios savybės, milžiniškas šioje šalyje padaromas viskio kiekis, neatitinka „pasaulietiško" viskio standartų, todėl yra žinomas, parduodamas bei vartojamas tik Indijos šalies viduje.
Amrut Distillery - kitokio indiško viskio gamintoja. Čia salyklinis viskis daromas laikantis visų pasaulinio salyklinio viskio gamybos tradicijų ir standartų, todėl šio gamintojo viskiu prekiaujama visame pasaulyje, neišskiriant Europos ir Lietuvos.
AMRUT FUSION - viskis, kuris atvėrė indijos viskiui pasaulines rinkas, o patį Amrut Distillery gamintoją pakėlė į pasaulinį viskio gamintojų elitą. Šis Indijos gamintojas ir jo daromas viskis, neliko nepastebėti ir viskio rinkos ekspertų. John Hansell populiariausio Amerikietiško specializuoto viskio žurnalo Whisky Advocate autorius yra pasakęs: „Amrut kardinaliai pakeitė mano nuomonę apie indišką viskį“, o autoritetingas viskio ekspertas Jim Murray ir internetiniai viskio blogeriai Malt Maniacs, 2009 ir 2010 metais AMRUT FUSION išrinko į trejetuką geriausių pasaulio salyklinių viskių.
Šis AMRUT FUSION viskis gaminamas naudojant indiškus „nerūkytus" ir škotiškus „rūkytus" miežius. Karštas klimatas, kuris paspartina viskio brendimo ąžuolinėse statinėse procesą ir gerokai padidina „duoklę angelams“, indijos viskį nuspalvina azijietiškai virtuvei būdingais prieskonių aromatais. Į butelius išpilstomas nenaudojant šaltosios filtracijos ir spalvos nekoreguojant karamele, bei kiek didesnės - 50 % alkoholio koncentracijos.
Komentarai