Autentiškas Kubos romas, 3 metus išlaikytas statinėse, puikiausias pasirinkimas Mojito, Cuba libre ir kitiems kokteiliams.
Romas „Havana Club” gaminamas iš aukščiausios kokybės cukranendrių kruopščiai laikantis kubietiško romo gamybos tradicijų. Iš pradžių melasa fermentuojama, po to ypač lėtai distiliuojama specialiai šiam romui sukonstruotuose kolonos formos distiliatoriuose – taip gaunamas kvapus stipraus skonio alkoholinis gėrimas (aguardiente). Jis brandinamas baltųjų ąžuolų statinėse ir maišomas su šviežiai distiliuotomis cukranendrių sultimis – gaunamas šviežias romas, kuris dar keletą kartų brandinamas ir maišomas, kol vyriausieji maišytojai lieka patenkinti. Labai svarbu tinkami parinkti statines, nes mediena suteikia romui savitą spalvą bei aromatą ir daro jo skonį tokį sodrų. Visas romas „Havana Club” brandinamas natūraliai, nenaudojant jokių dirbtinių šį procesą spartinančių medžiagų, ir tai yra geriausia aukštos jo kokybės garantija.
Baigus romą brandinti vyriausiasis maišytojas atsidėjęs patikrina kiekvieną jo statinę ir išmėgina jo skonį, kad brandinimas ir maišymas būtų atliktas taip, kaip pridera. Norint tapti tikru romo maišymo meistru reikia maždaug 15 metų mokytis – perimti senesnės kartos meistrų sukauptą romo gamybos patirtį ir įgūdžius. Dabartinis vyriausiasis romo „Havana Club” maišytojas Donas José Navarro taip apibūdina savo meistriškumą: „Rūsys, kuriame brandinamas romas, yra tarsi kvapų katedra, aromato šventovė, į kurią aš žengiu be galo pagarbiai ir atsidavęs.”
Komentarai