RÉMI LANDIER XO yra brandus Fins Bois regiono konjakas, brandintas apie 15 metų ąžuolo statinėse. Jo skonis yra pilnas, su užuominomis į imbierinius sausainius, apelsinus ir gervuoges. Šiam konjakui išpilstyti naudojami originaliai atrodantys rankų darbo buteliai, gaminami vietinių stiklapūčių.
Remi Landier istorija prasidėjo 1890 metais, kuomet Julien Girard (Remi Landier senelis), Fins Boisregione esančiame Cors kaimelyje pasodino pirmuosius vynmedžius. Jau tada vietovė garsėjo daromo „gyvybės vandens“ kokybe.
Nuo 1947 iki 1973 šeima didino ir modernizavo savo ūkį. Jie nusipirko daugiau žemės vynuogynams, seną distiliavimo puodą pakeitė dviem naujais bei ūkyje įdarbino įvairius mechaninius įrenginius.
Suprasdami vietovės terroir ir daromo „eaux-de-vie“ unikalumą, Remi Landier sūnūs Alain ir Jean-Yves nusprendė leisti savo konjaką, pavadintą tėvo vardu. Kaip tada, taip ir dabar, tik mažoji dalis distilerijoje padaromo „gyvybės vandens“ lieka ūkyje ir vėliau išpilstoma kaip Remi Landier konjakas. Likusi dalis keliauja į didžiuos Prancūzijos konjako namus.
Šiuo metu distilerijai vadovauja Jean-Yves ir jo dukra Geraldine - ketvirtoji ir penktoji distilerijos šeimininkų kartos.
Komentarai