- Pradžia
- Alkoholiniai gėrimai užsakymui iš partnerių
- EDDU Silver Brocéliande Whisky*
EDDU yra prancūziškas viskis, pagamintas iš grikių. Šiuo metu jis toks vienintelis pasaulyje.
EDDU SILVER BROCÉLIANDE – dvigubo brandinimo grikių viskis iš Prancūzijos. Pirmąjį brandinimo etapą, šis viskis praleidžia ąžuolinėse statinėse, kuriose prieš tai buvo laikomas konjakas. Antrajam etapui, keliauja į iš Brocéliande girioje augusių ąžuolų pagamintas statines. Brocéliande giria yra centrinėje Bretanės dalyje ir joje augusių ąžuolų mediena, šiam viskiui suteikia dar daugiau regiono identiteto.
Neabejojame, jog tai yra vienas įdomesnių produktų, pastaruoju metu atsiradusių ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame viskio pasaulyje. Šio viskio gamybai naudojama grikių žaliava, brandinimas ex. konjako statinėse (kas ne mažiau reta viskio pramonėje) ir baigiamasis brandinimo etapas atliktas Bretanės girios ąžuolų statinėse, šiam viskiui suteikia ne vien tik keisto ir reto, tačiau ir vienintelio tokio viskio titulą. Ar reikia dar daugiau argumentų, kad EDDU SILVER BROCÉLIANDE atsirastų Jūsų namų bare?
Bretanės regione esanti Distillerie des Menhirs yra šio gėrimo namai. Dėl savito Bretanės klimato ir dirvožemio, XV amžiuje iš Centrinės Azijos atvežti grikiai čia puikiai prigijo. Jie duodavo geresnį derlių už daugelį kitų grūdinių kultūrų, todėl laikui bėgant grikiai tapo svarbia regioninės virtuvės dalimi.
La Lay šeima, valdanti Distillerie des Menhirs, nusprendė sukurti unikalų produktą, kuris atspindėtų Bretanės identitetą – grikių viskį. EDDU gamyba vyksta labai panašiai į salyklinio viskio. Grikiai yra mirkomi šiltame vandenyje, kad pradėtų dygti. Atsiradus daigams, šis procesas yra sustabdomas juos išdžiovinant. Taip gaunamas grikių salyklas, kuris yra malamas ir maišomas su šiltu vandeniu. Į gautą misą yra dedamos mielės, ko pasekoje prasideda fermentacija. Jai pasibaigus, „broga“ keliauja į atvira liepsna kaitinamus alembic tipo varinius distiliavimo puodus, kuriuose yra distiliuojama du kartus. Gautas apie 70 procentų alkoholio koncentracijos spiritas keliauja į ąžuolo statines brandinimui.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Filtracija
- Kategorija
-
- Vynas užsakymui (21)
- Viskis užsakymui (3)
- Konjakas užsakymui (2)
- Brendis užsakymui (1)
- Romas užsakymui (2)
- Džinas užsakymui (2)
- Degtinė (spiritinis gėrimas) užsakymui (2)
- Kiti gėrimai užsakymui (7)
- Kaina
-
- 0,00 € - 49,99 € (31)
- 50,00 € - 99,99 € (5)
- 100,00 € - 149,99 € (3)
- 250,00 € ir daugiau (1)
- Gėrimai
- Gėrimo šalis
- Airija (1)
- Anglija (2)
- Čekija (2)
- Dominikos Respublika (1)
- Italija (1)
- JAV (2)
- Kuba (1)
- Latvija (1)
- Lietuva (1)
- Meksika (1)
- Prancūzija (2)
- Rusija (2)
- Daugiau... Mažiau...
- Vynai
- Naujienos (1)
- Lietuvos vyno čempionato aukso medalių laimėtojai (1)
- Rekomenduojami kaip dovana (2)
- Magnum buteliai (1)
- Šampanas (4)
- Prosecco (1)
- Gėrimo gamintojas
- Charles Tanqueray (2)
- Coca Cola (2)
- Davide Campari - Milano (1)
- Havana Club International (1)
- Holdings VOF (1)
- Jack Daniel (1)
- Midleton (1)
- Rossi D'Asiago (1)
- Stock International S.r.I. (2)
- Stumbras (1)
- Unicognac (2)
- Daugiau... Mažiau...
- Brandintas ąžuolo statinėse
- Dėžutė
- Viskio kategorija
- Single pot still (1)
- Bourbon (1)
- Tennessee (1)
- Konjako kategorija
- Kilmės žyma
- Romo kategorija
- Añejo (1)
- Spalva
- Baltas vynas (11)
- Raudonas vynas (6)
- Rožinis vynas (4)
- Tipas
- Neputojantis (13)
- Putojantis (8)
- Kiti gėrimai
- Džinas (2)
- Trauktinė (1)
- Likeris (4)
- Nealkoholiniai gėrimai (2)
- Vyno stilius
- Sausas (17)
- Pusiau saldus (4)
- Skonio sunkumas (svarumas)
- Lengvas (2)
- Vidutinio sunkumo (7)
- Vynuogės (pirma baltos, po to raudonos)
- Arbane (1)
- Chardonnay (10)
- Glera (Prosecco) (1)
- Sauvignon blanc (2)
- Cabernet Sauvignon (4)
- Carmenere (1)
- Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet) (1)
- Malbec (1)
- Merlot (2)
- Mourvèdre (Monastrell) (1)
- Nebbiolo (1)
- Pinot Meunier (5)
- Pinot Noir (Spätburgunder) (6)
- Syrah (Shiraz) (1)
- Tempranillo (Tinta Roriz/Aragonez) (1)
- Vyšnios (1)
- Daugiau... Mažiau...
- Brandinimo ąžuolinėse statinėse trukmė
- Vyno gamintojas
- Anykščių vynas (1)
- Casa Paladin (1)
- Champagne Deutz (2)
- Champagne Taittinger (2)
- Concha y Toro (3)
- Dal Bello (2)
- Gaja (1)
- Lindemans (2)
- Louis Latour (1)
- Moët&Chandon (1)
- Montes (1)
- Moutard (1)
- Pascal Jolivet (1)
- Rene Barbier (2)
- Daugiau... Mažiau...
- Vyno šalis
- Prancūzija (8)
- Italija (4)
- Ispanija (2)
- Čilė (4)
- Australija (2)
- Lietuva (1)
- Vyno regionas
- Chablis (1)
- Champagne (6)
- Val de Loire (1)
- Piedmont (1)
- Veneto (3)
- Curico Valley (1)
- Rekomenduojamas prie
- baltos mėsos (3)
- daržovių (1)
- desertų (2)
- ėrienos (4)
- jautienos (1)
- jūros gėrybių (6)
- kaip aperityvas (7)
- keptos mėsos (1)
- kietųjų sūrių (2)
- kumpio (1)
- lašišos (1)
- makaronų (1)
- paukštienos (2)
- raudonos mėsos (2)
- risotto (1)
- ryžių patiekalų (1)
- salotų (2)
- sūrio (5)
- užkandžių (3)
- vaisių (1)
- vėžiagyvių (2)
- žuvies (3)
- Daugiau... Mažiau...
Komentarai