Nuo Napoleono laukų kariai švęsdami pergales šampaną atidarinėdavo su kardu. Tai tapo itin gražia ir įdomia tradicija atidaryti šampaną.
Claude Dozorme Prestige serijos kardas šampano buteliui atidaryti – atlikti sabrage. Tai prabangiausi šampano kardai, gaminami iš kruopščiai atrinktų medžiagų ir įdedant daug rankų darbo. Visų šios serijos kardų rankų apsaugos yra paauksuotos 22 karatų auksu, rankenos su medžio intarpu, o kardo ašmenys apdirbti, kad atspindėtų kaip veidrodis.
Butelis turi būti atvėsintas iki 5 laipsnių temperatūros ir pakreiptas 20 laipsnių kampu, kad kuo mažiau išbėgtų. Su kardu lengvai smūgiuoti per kakliuką. Prieš atliekant tokią ceremoniją rekomenduojame peržiūrėti žemiau pateiktą video.
Komentarai