Cachaca – braziliška cukranendrių degtinė, gaminama tik iš rankomis skintų šviežių cukranendrių distiliato.
Pasižymi lengvu citrinų ir žaliojo obuolio aromatu bei švelniu vaisių skoniu.
XVI a. Cachaca sukūrė Brazilijos cukraus plantacijų vergai, kurie laikė cukranendrių sultis, kol jos surūgdavo ir virsdavo degtine.
Šiandien Cachaca vienas labiausiai eksportuojamų Brazilijos gaminių, puikus akcentas ruošiant netradicinius vakarėlius.
Cachaca geriama gryna arba maišoma kokteiliuose.
Kokteilis Kaipirinha:
60 ml Aguacana Cachaca degtinės;
15 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių;
1 šaukštelis cukraus;
Žaliųjų citrinų skiltelės;
Grūstas ledas.
Parašykite atsiliepimą apie šią prekę
Pirkėjų vertinimai
- Jurgita (2019-07-28)
-
- Tomas (2017-01-30)
-
- Domantas (2016-10-07)
-
Komentarai